Geen producten (0)

Marktagenda 2019


 Geen marktdagen ingepland

 

Gouden kerstkaarten

Gouden kerstkaarten

Yes! Iets later dan gepland, maar ze zijn binnen! De nieuwe kerstkaarten collectie! Ik kan niet meer zeggen dat ik super trots ben op het eindresultaat. Werken met goudfolie is toch altijd weer even spannend: ik controleer de bestanden 10x voordat ik ze naar de drukker stuur en duim dat ik alles goed geëxporteerd heb. Elke kaarten collectie probeer ik mijzelf weer een beetje uit te dagen. En dat is met deze collectie zeker gelukt, ik vertel je er graag meer over.

Kaarten ontwerpen is een proces. Ik ontwerp alle kaarten zelf. Sommige collecties ontwerp ik samen met bijvoorbeeld Madicke of met mijn stagiaire. Zij komen dan met ideeën en samen werken we die ideeën uit. En elke collectie is weer een eigen uniek iets. Ik begon ooit met een zwart wit collectie. Nadat ik als freelancer voor een bedrijf bedrijfskaarten had ontworpen en deze had besteld, dacht ik bij mijzelf: 'Dit kan ik natuurlijk ook voor mezelf ontwerpen!'. Zo gezegd, zo gedaan. En kort daarna had ik mijn eigen eerste collectie die bestond uit 5 zwart/wit kaarten. 

Vanuit daar ben ik gaan spelen met zwart/wit en kleur. De eerste collecties zijn of zwart/wit of zwart/wit met 1 extra kleur. Die zomer daarna ontwierp ik een kleurrijke collectie en kort daarna ontwierp ik samen met Madicke een kraft kleurige collectie. Na deze collecties kwam er steeds meer bij, zo ook kerstkaarten. Ook hier begon ik met een simpele zwart/wit collectie, die later uitgebreid werd met kerstlabels met kartonkleur. En een jaar later kwam daar een kerstcollectie bij die ik samen met Madicke ontwierp. Deze collectie is zwart/wit met 1 kleur, maar met als extra dat het ontwerp op speciale, beetje half-doorzichtige inlegvellen gedrukt zijn.

Dit jaar wilde ik een kerstcollectie ontwerpen waarbij ik een techniek gebruikte wat ik eigelijk nog nooit in mijn eigen collecties heb gebruikt. Deze techniek wordt veel voor geboorte- en trouwkaarten gebruikt, maar ik besloot dat dit de basis zou worden voor mijn kerstkaarten. *Tromgeroffel* namelijk goudfolie! En niet zomaar goudfolie, nee 3D Touch goudfolie. Het is een soort laag wat op de kaart ligt en als je er met je vinger overheen gaat dan voel je echt de bobbeling in de folie. Super luxe! Een ander puntje wat anders is dan normaal: meer schrijfruimte! Elk jaar stuur ik mijn eigen kerstkaarten naar vrienden en familie, tuurlijk omdat ik ze zelf zo leuk vindtmaar ook omdat ik natuurlijk wel even zelf moet testen of alles klopt en of er verbeterpunten zijn. Ik besloot dat ik het ansichtkaart ontwerp dit jaar even op de plank liet liggen en koos voor een ander design om zo meer ruimte te creëeren om meer erop te kunnen schrijven. Ik ben vast niet de enige met een wat groter handschrift!

Net zo enthousiast als mij geworden? Bestel de kerstkaarten nu snel in de webshop. Leuk om te versturen, maar ook leuk om op te hangen of in te lijsten om je huis helemaal in kerstsfeer om te toveren! Fijn kerstdagen alvast.

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.